© 2018

  Een veelbelovende start van de "lange border"

  April 30, 2018

  De maand april was een maand van hard werken. Zaadjes kiemen en moeten verspeend worden, nieuwe kleine bomen en heesters die winterhard zijn worden uitgeplant, de borders worden opgeruimd, en ja hoor, er waren weer dagen met zulke hoge temperaturen dat er zelfs al water gegeven moest worden. 

  De nieuwe aroniahaag is aangeplant en heeft een brede borderrand gekregen. Een "lange border"die vooral veel kleur gaat geven en waarin we veel bloeiende vaste planten gaan zetten. Het mag een kleurrijk geheel worden van vaste planten, dahlia's, gladiolen en een enkele heester. Het is afwachten of de diverse combinaties geslaagd zijn maar dat zien we wel. Een plant is gauw genoeg verzet. Het is prettig dat we veel plantjes hebben van de eigen vermeerdering, van scheuren, stekken en zaaien. Het is leuk werk om te doen en het geeft voldoening als je een stuk border uit je eigen kas kunt aanplanten. Gerard is een expert in het vermenigvuldigen en samen met hem kleed ik de tuin verder aan: met salvia's, hebe, alliums, gladiolen, belamcanda, chrysanten, heuchera, geraniums enz.

   

  Share on Facebook
  Share on Twitter
  Please reload

  Uitgelichte berichten

  2019 is begonnen

  January 9, 2019

  1/2
  Please reload

  Recente berichten

  March 22, 2020

  November 10, 2019

  July 22, 2019

  February 28, 2019

  February 19, 2019

  January 9, 2019

  August 27, 2018

  Please reload

  Archief
  Please reload

  Zoeken op tags
  Please reload

  Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square