© 2018

  De Rhododendrontuin

  May 10, 2019

   

   

  Het is bijna zover, de ijsheiligen zijn in aantocht en dan wordt het risico beheersbaar. Er kan met een gerust hart geplant worden. Nu hebben we dat de afgelopen maanden toch gedaan, er waren immers veel winterharde planten bij, met name rhododendrons.

  Een gedeelte van de tuin is gereorganiseerd en er zijn een aantal bijzondere rhododendrons geplant. Rhododendrons en ook azalea's (die ook rhododendrons worden genoemd) en een groot aantal planten die we zelf opgekweekt hebben: geraniums, sanguisorba's, penstemons, monarda's enz. Veel planten die gescheurd zijn of gezaaid.

  Er zijn ook een aantal bomen nieuw gekocht ( o.a. Euptelea pleiosperma, Cornus nuttallii, Itea illicifolia) en sommigen werden verzet ( o.a. Melliodendron xylocarpum, Acer griseum, Torreya taxifolia)

  De afgelopen weken waren erg druk, aanplanten, herindelen, water geven enz. Gelukkig is er nu een klein beetje regen gevallen dat scheelt meteen een heleboel werk.

  De komende weken zal het accent weer komen te liggen bij het schoonmaken. De regen zorgt niet alleen voor de planten maar ook voor het onkruid. De heermoes groeit overal en zorgt voor veel extra werk, jammer.

  Gelukkig blijf ik vooral veel moois zien in de tuin. Voor de eerste keer gaat de Carpenteria californica bloeien, ik ben benieuwd, heb deze Amerikaanse heester nog nooit zien bloeien. 

  De vele rhodo's die we aangeplant hebben gaan ook bloeien. Ik weet welke kleuren er moeten komen maar het blijft elke keer toch een verrassing. Ik heb er nooit bij stilgestaan dat er zoveel mooie rhodo's zijn, mooi van kleur en mooi van bloemvorm. Een van de mooiste vind ik de Rhododendron cinnabarinum, een giftige soort die hele mooi klokvormige bloemetjes heeft, een aanwinst voor de tuin. 

  Elke dag zie ik weer wat nieuws, het blijft altijd interessant.

   

  Share on Facebook
  Share on Twitter
  Please reload

  Uitgelichte berichten

  2019 is begonnen

  January 9, 2019

  1/2
  Please reload

  Recente berichten

  March 22, 2020

  November 10, 2019

  July 22, 2019

  February 28, 2019

  February 19, 2019

  January 9, 2019

  August 27, 2018

  Please reload

  Archief
  Please reload

  Zoeken op tags
  Please reload

  Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square