WANDELROUTE

Als u volgens onderstaande aanwijzingen de tuin doorloopt, hebt u niets gemist!

Onder de notenboom

De beplanting onder de grote notenboom (geplant in 1956) is Aziatisch, de bomen en heesters komen met name uit China en Japan. Er staan bijv. een Parrotia persica, een Parrotiopsis jacquemontia, een Sycoparrotia, een Prunus incisa "Koujo no Mai", een Broussonetia papyrifera, een 3 tal Illiciums: henryi, parviflora, simonsii, een Zelkova serrata, een Sorbus coloneura, een Styrax hemsleyanus. Helaas doet een saaie opsomming geen recht aan dit mooie stukje tuin. Er staat nog veel meer en het blijft elke dag spannend om te zien wat er bloeit.

In de voortuin

In het midden van de tuin voor het huis staat een Hamamelis "Aphrodite". Ze staat daar met name in de wintermaanden mooi te wezen tussen de 4 grote vakken met grassen en Alstroemeria "Indian Summer". Deze grassen en alstroemeria's bepalen de hele zomer het beeld van de voortuin maar in de eerste maanden van het jaar is het de toverhazelaar die de show steelt.

Elk van de 4 vakken heeft in het midden een eremurus, De naald van Cleopatra. Het was niet zo simpel om deze plant aan het bloeien te krijgen maar het is gelukt, de aanhouder wint. We zijn blij met deze prairietuin voor het huis en krijgen elk jaar de vraag: Wat is dat voor een mooie rode plant in de voortuin? Antwoord: Alstroemeria "Indian Summer", een gezonde winterharde hoge alstroemeria. Succes verzekerd!

In de achtertuin bij het huis

In de achtertuin bij het huis is het momenteel de Cercis siliquastrum 'Alba' die de aandacht trekt. De witbloeiende Judasboom is nog maar klein maar daarom niet minder mooi. De borderplanten eromheen groeien goed maar bloeien nog niet. De delphiniums, campanula's, rozen, incarvillea's,ze hebben allemaal nog wat tijd nodig. Veelbelovend, dat is de border wel.

Over het bruggetje links naar het kippenhok

Over het bruggetje links staan de bonte kornoeljes, 3x een Cornus controversa 'Variegata', en de Sorbus sargentiana. Vanuit de serre kun je met name aan het uitlopen van deze bomen goed zien dat het lente is.

Van het kippenhok naar de kas

Aandachtspunten

Van de kas naar het tunneltje

Aandachtspunten

Na het tunneltje rechtsaf naar de poel

Aandachtspunten

Achter de poel langs, naar het eiland

Aandachtspunten

Van het eiland naar Amerika

Aandachtspunten

Van Amerika naar Australie

Aandachtspunten

Van Australie naar de Aziatische border achter het museum

Aandachtspunten

Langs de nooduitgang (van het museum) naar de perceelsgrens

Aandachtspunten

Langs de perceelsgrens naar voorkant museum

Aandachtspunten

Voor het museum langs en rond de parkeerplaats

Aandachtspunten

Van de parkeerplaats naar de uitrit

Aandachtspunten

Langs de uitrit naar de notenboom

Aandachtspunten

Please reload