top of page

HET VERHAAL

De tuin vanaf 2006

Bomentuin Doornhoek in Zijtaart (Veghel, gem. Meierijstad) is een tuin waarin u met name veel bijzondere bomen en heesters kunt zien.

 

Bea van Grinsven heeft in de afgelopen jaren een collectie bomen verzameld die de moeite van het bekijken waard zijn en die je niet in veel tuinen zult zien.

 

In 2006 heeft tuinarchitect Arend-Jan van der Horst een ontwerp gemaakt voor het terrein rondom de Autosalon Doornhoek, een particulier museum met oldtimers. Sinds die tijd heeft de tuin structuur gekregen èn een bijzondere beplanting.

 

Een willekeurige selectie uit het assortiment: Styrax, Nyssa, Daphniphyllum, Broussonetia, Meliosma, Heptacodium, Eucalyptus, Pauwlonia, Pseudolarix. Daarnaast een groot aantal verschillende soorten sorbus (lijsterbes) en euonymus (kardinaalsmuts).

 

Toch zijn het niet alleen bomen en heesters die aandacht krijgen, ook voor een mooie onderbegroeiing is gezorgd. In 2019 is een begin gemaakt met een rhododendronverzameling. Inmiddels staan er in de tuin diverse bijzondere exemplaren.

 

Een prachtige tuin voor de liefhebber en voor eenieder die van bloemen en planten houdt.

In 2019 werd de tuin gecertificeerd door de NDV, de Nederlandse Dendrologische Vereniging.

bottom of page