top of page

Het nieuwe jaar

Het is vandaag een rustige dag. Ik werk een beetje aan mijn lezing over de Franse missionarissen en ga met ze op reis in Yunnan. Niet in het echt gelukkig want zo’n pretje was dat niet. Veel onlusten, armoede en ziekte, vijandige Chinezen die moorden en plunderen, ga er maar aan staan. En dat allemaal ondergaan in eenzaamheid, dat vergt veel van deze dappere mannen.

De zaadjes van de cephalantus uit Meise (België) hebben gekiemd. Ik laat ze nog een paar dagen goed groeien en dan kan ik ze verspenen. Het zijn er veel en ik hoop dat ik een aantal cephalantussen kan opkweken. Het is een van mijn favoriete heesters en het is ook leuk om ze weg te geven.

In de kas is het rustig, de meeste planten “staan stil”en het zijn alleen maar de alstroemeria’s die ik water heb gegeven. De diverse stekken groeien hard, hebben aardig gegroeid.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page