top of page

De Hollandse zomer is voorbij

Na een wel zeer natte zomer gaat nu de herfst beginnen. Een geweldig fijn zonnetje met frisse temperaturen, voor mij een ideaal weertype.

De zomer was nat en problematisch, nat was prima voor de bomen en heesters, en dan ook met name voor de jonge rhododendrons. Problematisch was hij omdat natuurlijk het onkruid aan alle kanten uit de grond kwam en het onmogelijk was deze wildgroei voor te blijven. Problematisch was hij voor mij ook omdat ik een tijdlang zeg maar niets heb kunnen doen in de tuin, afgezien van wat eenvoudig werk in de kas. In augustus heb ik een heupoperatie gehad en mijn versleten heup heeft me lange tijd het werken onmogelijk gemaakt.

Gelukkig is die periode voorbij en ik ga nu beginnen, samen met mijn tuinmannen, aan het laatste seizoen in de tuin, wat mij betreft het mooiste seizoen.

Ik heb al een begin gemaakt met het planten van bollen, het uitplanten van opgekweekte of gekochte boompjes en heesters, het verzamelen van zaad van uitgebloeide vaste planten.

Komende maanden gaan een aantal mooie nieuwe boompjes een plek krijgen in de tuin. Ze staan nu nog bij de kas en we houden ze goed in de gaten. Het zijn vaak kleine dus kwetsbare planten en verdienen wat extra aandacht.

Ik ga ook de gezaaide rhodo's verpotten, ze zijn gezaaid in januari/februari 2020 en zijn mooi gegroeid. Naast de rhodo's krijgen ook de esdoornzaailingen nieuwe grond en een wat groter potje. Het zijn esdoorns waar ik de namen nog niet van kan determineren, een mooi werkje voor de wintermaanden.

Het is bijna 12uur, zo meteen ga ik aan de slag. 's Morgens haalt het nog niet veel uit, het gras en de planten zijn dan nog te vochtig, dat werkt niet prettig.

Hopelijk kan ik de komende maanden weer wat schade inhalen van de zomer. In ieder geval kan ik naast het werken ook nog genieten van veel najaarskleuren!Comments


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page