top of page

Met optimisme het jaar 2022 in!

Na een wat saai verlopen januari is het gelukkig allemaal weer wat vrolijker aan het worden. Het ziet er niet naar uit dat we nog een strenge winter krijgen, integendeel, er zijn geluiden dat februari al een lentegevoel zal gaan oproepen. Prima, eindelijk weer buiten wat rommelen, niet teveel, maar in ieder geval een begin maken voorhet komende seizoen.

Ik mag van mezelf nog niet veel ondernemen vòòr 1 februari, niet zaaien, niet opruimen, niet snoeien. Alleen een beetje fatsoeneren en de kas wat opruimen, wat blad ruimen van de paden en al te grote uitgebloeide stengels afknippen.

Maakt niet uit, het wordt weer fijn om buiten te zijn.

Het rhodozaad ga ik eind februari/begin maart zaaien, het is belangrijk dat ze veel uren zonlicht krijgen en momenteel zijn de dagen nog te kort. Ik probeer momenteel ook nog wat foto's te maken voor mijn Instagramaccount maar dat valt niet mee. Er is wel genoeg te zien maar vaak is er zo weinig mooi licht dat een foto niet geweldig is. Dus nog even geduld hebben. Er is genoeg te zien, de bomen en heesters lopen uit, de rhodo's hebben mooie grote knoppen en op een aantal plaatsen zie je de eerste groei van de voorjaarsbollen.

De coronaperikelen zijn ook weer een klein beetje voorbij, het is weer mogelijk om naar een tuincentrum te gaan en met de nodige beperkingen kunnen we ook weer wat organiseren. Het eerste bezoek aan onze tuin komt er al aan: de Rhodovereniging komt in het voorjaar kijken naar de rhodo's bij ons in de tuin en ik vind dat geweldig, ik leer van elk bezoek.

De komende maanden wil ik een inventarisatie maken van de tuin, de heesters en bomen noteren die je al wandelend tegenkomt. Zodra bepaalde routes definitief zijn zet ik ze op de website en dan kun je rondlopen en hoef je geen enkele naam te missen (dit natuurlijk bij benadering, ik heb niet alle volledige namen)

Op de foto's die bij deze blog komen staan een Mahonia, Mahonia gracilipes, en een Rhododendron Vireya. Deze rhododendron is tropisch en dus niet winterhard. Hij heeft prachtig gebloeid bij ons in de serre en ik ben er helemaal weg van! Zodra de IJsheiligen weg zijn gaat hij naar buiten en ik hoop dat ik nog veel bloemen van deze mooie rhodo zal zien. Er is dus altijd iets om naar uit te kijken, er is elke dag wel wat nieuws, gelukkig.


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page