top of page

Eindelijk weer fijn tuinieren

Vandaag was het, na al die dagen regen en wind, een fijne dag om te tuinieren. Het was mooi zonnig, 18 graden, geen wind, heerlijk.

Het was ook heel hard nodig om wat te doen, in de afgelopen maanden was het bijna onmogelijk om in de tuin te werken, het was kletsnat en met lede ogen zag je al het onkruid doorgroeien. Het werd een jungle.

Jammergenoeg kun je dat met een dagje tuinieren niet oplossen. Het helpt wel enorm voor je gemoedstoestand.

Wat ook goed helpt is natuurlijk het feit dat alles er zo stralend en fris bijstaat. De vele mooie rododendrons maken de tuin tot een kleurrijk en vrolijk geheel. Daarbij nog diverse bomen, de Cornus controversa 'Variegata', de mooie bloesem van de Malus toringo, de klokjesbloemen van de Sinojackia xylocarpa, zij maken veel goed.

Kortom, weer zin om verder te werken. Over een dag of 10 gaan de planten in de kas weer naar buiten en dan kunnen de laatste boompjes en heesters weer geplant worden.

De schade afgelopen winter was niet groot, gelukkig, en het natte weer heeft gezorgd dat ook de zwakke broeders weer goed verder kunnen groeien.

Volgende week nog wat wintergevoelige heesters in een pot zetten, de Cleyera japonica en de Rhododendron vireya 'Calavar'. Wat minder winterhard maar toch voor de volle grond: de Cornus hongkongensis en de Australische Leucodendron 'Safari Sunset'.

Het blijft altijd een beetje gokken.

Komende weken ga ik ook de vele hortensiastekken uitplanten, de deutzia's en de leucothoe's. Allemaal grote gewortelde stekken die het in de volle grond moeten gaan doen.

Veel werk, dat blijft altijd zo, maar werk dat voldoening geeft, dat ontspant en waar je blij van wordt!Comments


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page