top of page

Zomer

Misschien is het nog niet echt hoog zomer maar zo voelt het wel, het gaat vandaag in de richting van de 30 graden en dat is toch wel zomers.

Jammergenoeg is het erg droog in de tuin, na een mooi nat voorjaar stonden alle planten er fris bij en nu hebben ze de waterreserve hard nodig.

Een prettige bijkomstigheid is wel dat het onkruid nu goed verwijderd kan worden. Maandenlang was dat erg moeilijk.

Kortom, het is/was niet makkelijk om het netjes te houden. Gelukkig is dat niet de eerste zorg, de eerste zorg is het overleven en groeien van de bomen, heesters en planten.

Water geven doe ik alleen bij de nieuwe aanplant, de nieuwe rhododendrons die ik heb uitgeplant (uit zaad opgekweekt) , een aantal nieuwe planten, al dan niet droogtegevoelig.

Het natte voorjaar heeft wel gezorgd voor veel mooi bloeiende rhodo's en voor een kleurrijk assortiment planten. Momenteel zijn de kalmia's prachtig, de rozen bloeien uitbundig (zelfs een beetje tè), en de hortensia's hebben ook nog niet te lijden onder het watertekort.

Een "nieuw"stukje van de tuin krijgt ook wat extra aandacht, èn water, en belooft ook de moeite waard te worden. Enkele heesters die in de verdrukking stonden op een bepaalde plek zijn verhuisd naar dit stuk van wat oorspronkelijk een gedeelte van de houtwal was.

Bij de kas zijn het met name de gezaaide acers die goed groeien. Het zal nog wel wat moeite kosten om ze te determineren maar dat is van later zorg. Voorlopig groeien ze goed, net als een aantal andere kleine boompjes/heesters die in de omgeving van de kas de nodige aandacht krijgen.

Elke dag zie ik weer nieuwe bloemen, gelukkig maar, want met dit warme weer zijn er ook veel bloemen die snel verwerken.

Het gaat dus goed met de tuin, we hebben niet veel vorstschade gehad en een paar zwakkere broeders zijn de winter toch goed doorgekomen (een Telopea bijv, en de Viburnum huanglienense, de Dichroa 'Long March', de Rhododendron quinquefolium)

Nu nog zorgen dat ze deze warme dagen doorkomen!


Comentarios


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page