top of page

De IJsheiligen komen eraan

Het is eind april en over 14 dagen zijn de IJsheiligen vertrokken, de planten kunnen de kas uit en gaan de volle grond in. Op hoop van zegen! Helemaal zeker ben je nooit, het kan altijd nog een keertje 's nachts wat vriezen.

Natuurlijk heb ik al risico genomen en een en ander al geplant, dat is zo verleidelijk als het mooi en zonnig weer is. Wel met de bescherming stand-by staan zodat ik bij een minder goed bericht snel actie kan ondernemen.

De tuin ligt er fleurig bij, veel rhodo's bloeien en er zijn nog genoeg tulpen die een extra kleuraccent geven. De cornussen bloeien, de Cornus nuttallii 'Monarch' en de Amerikaanse Cornus 'Ormonde' (kruising van C. florida en C. nuttallii), grote witte bloemen.

In de tuin hebben we een strook grassen inmiddels omgetoverd naar een nieuwe border. De aanplanting was niet zo moeilijk, er stonden nog genoeg planten bij de kas om de ruimte te vullen: hortensia's en pioenen, rhodo's, een Viburnum setigerum, een Picrasma quassioides, Xanthoceras sorbifolia en een Pseudotaxus chienii. De border kijkt nog wat kaal maar als deze planten allemaal wat groter zijn en de zomerbloeiers komen erbij (Hymenocallis!) dan wordt het beslist de moeite waard.

Het is geweldig zonnig geweest en jammergenoeg was er dus ook de noodzaak om de nieuwe aanplant extra water te geven. Ik wil dat zo min mogelijk doen maar de nieuwe planten en met name de nieuwe rhodo's hebben het water hard nodig.

In februari hebben we de Nyssa sylvatica verzet naar de rand van de kikkerpoel, een boom dus om in de gaten te houden. Het blijft opletten, overal, in de tuin en in de kas.

Opletten doe ik inmiddels ook om te weten of er iets moois gefotografeerd kan worden voor mijn Instagram account. (BomentuinDoornhoek), ik dwing mezelf nu om voortdurend te kijken naar mogelijke interessante ontwikkelingen.

Het prettige blijft het feit dat elke dag wel weer iets nieuws te zien is.Comments


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page