top of page

Het voorjaar van 2024 gaat beginnen!
Heel vreemd, het moment dat ik dit schrijf is een trieste regenachtige maandag waarop nog weinig activiteiten mogelijk zijn. Toch gaat het voorjaar beginnen, de bomen en heesters lopen uit, de eerste bloeiende tulp heb ik gisteren gezien (10 maart). Veelbelovend is het allemaal en met de inmiddels wat langere dagen is de voorbereiding in volle gang.

Voorbereiding bij de bomen en planten èn voorbereiding in mijn gedachten. Hoe ga ik het vele werk deze eerste maanden van het seizoen aanpakken? Ik ben voornemens half-gecomposteerde houtsnippers te strooien en zo het vele onkruid enigszins te beperken en onder controle te houden.

De moed zakt me regelmatig in de schoenen en het vele werk is lastig te overzien. Gelukkig maakt een enkele plant of knop me dan weer helemaal gelukkig en vergeet ik snel wat ik ervoor moet doen.

In mijn vensterbank staan de gestekte Rhododendron vireya's, ze hebben inmiddels mooie wortels en ik vind het echt geweldig. Zelfs het zaad dat ik van de Rhododendron vireya 'Oogappel' gehaald heb gaat kiemen, ik ben benieuwd...

Kortom, veelbelovend is het zonder meer.

De komende weken gaan we dapper verder met verpotten, nakijken, zo mogelijk uitplanten en verzetten. Het wordt dan ook duidelijk of er slachtoffers zijn geweest van deze winter. In ieder geval de Dombeya, die heeft het niet gered. De naam klopt in dit geval, het was dom van Bea. Het idee van blijven proberen, het is niet altijd een succes.

Ondanks de winterbescherming heb ik niet alles kunnen overhouden, jammer, niets aan te doen. Geeft in ieder geval de mogelijkheid om op de betreffende plek weer iets ander moois te zetten.

Naast enthousiasme is optimisme (èn geduld), het voornaamste voor de tuinier.
Comments


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page