top of page

Voorbereiding voor de winter

In november ga ik de voorbereidingen voor de winter doen: de kuipplanten gaan naar de serre, de kleine zaailingen gaan naar de kas, de wat vorstgevoelige planten krijgen een bladerdek. Dit jaar kwam het blad wat laat en ik ben dus ook nog maar net begonnen met blad ruimen voor mijn zwakke planten. Het is altijd prettig als dat gebeurd is, het kan me niet meer verrassen, zomaar een nacht met vorst.

De tuin is in rust, dat is wel prettig. De maairobots zijn naar de kas, die mogen een paar maanden uitrusten en afgezien van wat opruimwerk wordt er in de borders niet veel meer gedaan. Behalve natuurlijk het aanplanten, een niet te vergeten activiteit in deze maand. Vorige week heb ik nog een aantal rhododendrons gekocht en die staan al fijn in de grond. Lekker nog warme grond met veel vocht, daar houden ze van.

Ik heb o.a. de Rhododendron quinquefolium geplant, een rhodo die wat moeilijk is (ik heb hem eerder gehad en om een of andere reden is hij weggekwijnd) en waar ik zo van gecharmeerd ben dat ik hem toch weer heb laten komen. Laten komen uit Denemarken, het is een rhodo die je alleen bij gespecialiseerde kwekers kunt kopen.

Nu maar afwachten, niet teveel aandacht geven, soms helpt dat.

In de serre heb ik momenteel een tropische rhodo bloeiend, een Rhododendron vireya. De cultivar heet "First Light" en het is echt een prachtige bloem! Jammer dat deze rhodo's ook moeilijk te krijgen zijn, niet verwonderlijk natuurlijk als ze niet winterhard zijn. Het zijn echte kasplanten of kamerplanten. Ze kunnen de hele zomer buiten staan maar vorst kunnen ze niet verdragen.

Veel rhodo's heb ik nog maar kort en ik ben dus heel benieuwd hoe het volgend voorjaar zal zijn. Onze tuin is normaal gesproken in de herfst op zijn mooist maar nu met de rhodo's wordt de lente ook echt interessant.

Het zal afwachten worden wat de wintermaanden ons brengen. Er blijft altijd genoeg te zien en ik zal zeker ook foto's maken voor mijn Instagramaccount.

Nu nog proberen deze winter mijn website goed bij te werken, een goede manier om bij de les te blijven!


Comentários


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page