top of page

Het eerste zaaigoed

Een mooie zachte winterdag die uitnodigt om weer even een ronde te lopen. En ja hoor, geweldige ontdekkingen: een eerste bloeiende hamamelis en zowaar een bloeiende rhododendron cinnabarinum. Ik hoop dat dat goed blijft gaan, met de hamamelis zal dat wel lukken. Met de cinnabarinum, dat moet ik nog even nakijken.

Gisterenavond ben ik enthousiast geworden van de website van Crug Farm in Noord-Wales. Een kwekerij van planthunters die garant staan voor bijzonder assortiment. Ze leveren ook in Nederland en er is van alles mogelijk. Heel veel keus maar ook prijzen die er niet om liegen. “Maar dan heb je ook wat bijzonders”. Ik zal hier eens regelmatig gaan kijken, op de website. Er staan wel planten en bomen op die allang op mijn verlanglijstje staan en die erg moeilijk te krijgen zijn.

De zaailingen van de cephalantus heb ik verspeend en ik heb ook nog wat gezaaid. De zoutplant (een enkel miniem zaadje uit Meise), wat zaad van een cactus waar ik de naam niet van weet + zaad van een bepaalde bes, de naam ben ik kwijt, die moet ik navragen.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page