top of page

2019 is begonnen

Het nieuwe jaar is begonnen, heerlijk. Ik ben niet alleen blij omdat de feestdagen achter de rug zijn maar vooral ook omdat de dagen weer gaan lengen. De eerste tekenen van groei in de tuin zijn al duidelijk aanwezig, voor wie ze wil zien.

Vandaag is het mooi zonnig, een uitstekende gelegenheid om weer eens goed rond te kijken. Niet alleen een inspectieronde maar zeker ook kijken wat er allemaal aan gaat komen.

De eerste Hamamelis bloeit, een Hamamelis x intermedia 'Harry', en de daphne bholua 'Peter Smithers' laat haar bloemknoppen nog net niet opengaan, een kwestie van dagen.

Niet alleen de bloeiende heesters zijn de moeite waard, ook andere planten geven duidelijk aan dat ze de goede kant op gaan. Een Spirea prunifolia 'Plena' loopt erg mooi uit en de Viburnum grandiflorum zit vol mooie bladknoppen.

Er kan nog wel veel kou komen en het is dus maar afwachten hoe het de komende weken verdergaat maar het is beslist al de moeite waard om rond te kijken. Blijven opletten dus en vooral attent zijn op de planten die niet van de kou houden.

Ik probeer geduldig nog een paar weken te wachten voordat ik ga beginnen aan een nieuwe uitdaging: het zaaien van rhododendrons!


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page