top of page

De kas weer op orde

Na een weekje werken in de kas is alles nu weer op orde. Alle plantjes zijn bekeken en bestudeerd en voorzien van nieuwe potgrond. Gelukkig zijn er niet veel exemplaren afgevoerd, bijna alle planten zijn de winter goed doorgekomen. Tot nu toe dan, we blijven voorzichtig. Ook alle zaad is uitgezaaid en het wachten is nu op het kiemen. Het is de bedoeling dat we in mei voldoende bloeiende planten hebben om een lange border aan te planten. Deze border komt aan de zuidkant van de nieuwe (aronia)heg en Gerard en ik zijn voornemens om er een fleurige blikvanger van te maken!

Niet alleen bloeiende vaste planten maar ook dahlia's en gladiolen, het mag fijn kleurrijk.

Vorige week heb ik ook nog een paar mooie heesters en planten aangeschaft, o.a. vaste plant-alliums, ik ben benieuwd. Daarnaast nog een Amerikaanse euonymus, Euonymus occidentalis, een Dipteronia sinensis en een Lonicera italica. Van een collega-hobbykweker kreeg ik een aantal zaailingen van de Asimina triloba, de paw-paw, en van de Brachychiton, de Australische "flame-bush".

Een dezer dagen kunnen we gelukkig weer wat uitplanten. De kas raakt wat vol en de zaailingen die gaan komen vragen veel plaats. Vandaag was het heerlijk weer maar de komende dagen wordt het wat kouder, het kan zelfs gaan vriezen. Vooropgesteld dat ze het bij het KNMI bij het rechte eind hebben.


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page