top of page

een warm begin van de zomer

Nu we inmiddels veel aangeplant hebben in de "lange border" is het nu zaak om te zorgen dat niet alles bezwijkt onder de felle zon. Het uitplanten is ongeveer gedaan (er blijft natuurlijk altijd van alles interessants aan te schaffen) en we hebben nu alle aandacht nodig voor het in leven houden van de nieuwelingen. Niet alleen de aanplant van dit jaar maar ook de bomen en heesters van vorig najaar krijgen extra water. Een karweitje dat veel tijd in beslag neemt en waardoor het onkruid wieden wat naar de achtergrond gaat. Niets aan te doen, het belang van de planten staat voorop.

Gelukkig wordt het werk veraangenaamd door al wat staat te bloeien: de chitalpa, de rozen, de magnolia grandiflora, de hebe, de vaste planten. Elke dag bloeit er weer wat nieuws.

Jammer genoeg hebben we de cardiocrinum giganteum uit de volle grond moeten halen. Na een weekje buiten was hij bijna volledig opgegeten door de slakken. Hij staat nu in de kas en ik hoop dat hij het redt. In de kas mag hij herstellen en dan kijken we wel weer of hij in het najaar naar buiten kan. Het is in ieder geval een plant die extra aandacht vraagt.

De komende tijd gaan we ook de bomen die hard groeien een nieuwe boompaal geven. De acer henryi, de sorbus yuana, de tilia endochrysea, de acer pentaphyllum, de carpinus fangiana, allemaal prachtige bomen die het goed doen en die we goed in de gaten houden.


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page