top of page

De tuin herstelt zich

Na een te groot aantal droge en warme weken is de tuin zich inmiddels aan het herstellen. Eindelijk is er weer wat regen gekomen en is het niet meer zo dramatisch droog in de tuin. De bomen en de planten staan er inmiddels weer een stuk beter bij, kijken weer wat groener en ikzelf haal opgelucht adem. Het was zo ontzettend vervelend om te zien hoe de ene na de andere boom het moeilijk kreeg. Schade hebben we dus ook: een aantal heesters hebben het loodje gelegd. Niet te veel gelukkig en bij een aantal is het nog niet helemaal duidelijk. Er is altijd de mogelijkheid dat de boom of plant alsnog weer uitloopt. Geduld hebben, dat moet elke tuinier. Een Manglieta (die we tegenwoordig Magnolia noemen) is tot op de grond gesnoeid omdat hij behoorlijk "ingedroogd" was. Een goede ingreep want nu laten de eerste groene sprietjes zich al weer zien.

Nu het wat aangenamer is om door de tuin te lopen heb ik ook weer zin om een en ander te doen. Aanplanten, scheuren, snoeien, noem het maar op. En zaad winnen natuurlijk, daar kan ook een begin mee gemaakt worden. Tuinieren is ook vooruitzien. Wat nu gestekt wordt of gezaaid heeft nog de mogelijkheid om voor de winter aan te slaan.

De komende maanden is ook de tijd om aan te planten. Eigenlijk het leukste om te doen, nieuwe al dan niet zelfgekweekte heesters of planten in de tuin zetten. Er zijn elk najaar een aantal heesters of bomen die voldoende gegroeid zijn (bij of in de kas) en die nu naar de tuin mogen. Zij geven dan weer ruimte aan nieuw aan te schaffen kleine planten. Elk jaar ga ik in september naar de verzamelaarsdag in Zundert, bij Peter van Laarhoven (kwekerij Low Gardens) om kleine interessante bomen of heesters aan te schaffen.

Kortom, er staat weer van alles te doen en het is ook weer leuk. Morgen gaan mijn nieuwe Hydrangea's macrophylla "Star Gazer"de grond in, planten we de Thuja plicata "Whipcord" en wordt het weer een beetje mooier. Het houdt nooit op, gelukkig.

bomen, heesters of planten te kopen.


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page