top of page

Voorbereiding op de winter


Na een aantal erg mooie maanden met vooral af en toe wat rustige regen is de tuin weer een heel eind op orde. De droogte was wel te zien, met name in oktober was het blad er snel af en werden veel bomen snel kaal.

Gelukkig waren er ook nog genoeg die hun herfstblad hebben kunnen laten zien en dat maakt veel goed. Ook het weer was natuurlijk fantastisch, hoge temperaturen, veel zon. Er had wat meer regen mogen vallen maar vooruit...

Nu is het echt afgelopen met de hoge temperaturen, de tuin wordt klaargemaakt voor de winter. We gebruiken deze tijd om een gedeelte van de tuin helemaal op de schop te nemen. Een gedeelte dat in de loop van de jaren verwilderd is en waar hoog nodig opgeruimd moest worden. We zijn daar nu nog mee bezig, het vraagt nogal wat tijd om grote bomen uit de houtwal te verwijderen. Niet alleen grote eiken maar ook verwilderde bessenstruiken. De beloning voor het werk is wel aanzienlijk: veel licht en vooral weer veel ruimte. Dat komt goed uit: ik heb rhododendrons besteld en die kunnen daar een mooie plek krijgen. Niet alleen rhododendrons maar ook nog plaats voor andere interessante heesters. Het is altijd heel prettig om een stukje tuin opnieuw in te richten. Er blijft steeds weer nieuws te zien, te planten en te verplaatsen.


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page