top of page

Aanleg van de Rhodotuin


Heel blij was ik toen ik hoorde dat onze buurman tijd had om op deze mooie "warme" februaridagen het werk te doen wat we gepland hadden: verwijderen van de stobbes (boomstronken) , het aanbrengen van nieuwe grond, egaliseren enz. Dit werk moest gebeuren achter in de tuin, bij de kas, daar waar de rhododendrons komen te staan, natuurlijk samen met nog een aantal andere zuurminnende bomen en heesters.

Het weer was geweldig en het werk vlotte goed. Gerard had het slimme idee om ook onze Pyrus salicifolia 'Pendula' te laten verzetten. Hij stond in de verdrukking en heeft nu een erg mooi plaatsje gekregen aan de vijverrand.

Wij denken dat hij bijzonder goed staat en dat hij blij zal zijn met deze prominente plek.

Het "vele" werk was met de kraan natuurlijk snel gebeurd en hopelijk gaan de jonge boompjes snel groeien: Prunus litigiosa, Acer caesium ssp giraldii, Acer henryi, Idesia polycarpa, ze hebben allemaal een nieuwe plek.

Over niet al te lange tijd kunnen dan de wat kleinere heesters en met name de rhododendrons uitgeplant worden.

Over rhodo's gesproken: op 5 februari zijn de rhododendronzaadjes in de bakken gegaan en elke dag ga ik kijken of er al iets te zien is.

Gelukkig is dat zo, het gaat wel langzaam maar er zijn voldoende tekenen van leven. Ze doen het prima in de warme bak en ik moet ze goed in de gaten houden. Het is zaak regelmatig de bakken wat te luchten, vooral voorkomen dat er schimmel ontstaat of dat ze gaan smeulen. Dat laatste is funest.

Het tuinseizoen is nog maar net begonnen en het geeft al veel voldoening. Nu maar hopen dat het weer geen roet in het eten gooit.


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page