top of page

De aanleg kan beginnen

Na het verwijderen van alle stobbes en het storten van de groencompost kunnen we aan het werk. Eerst het frezen en dan kan er geplant worden.

We hebben nogal wat boompjes en heesters die stonden te wachten op hun definitieve plek. Daarnaast zijn een aantal camellia's en nandina's uit de tuin gehaald omdat ze wat in de verdrukking stonden en dus beter verplant konden worden.

Beginnen dus met de rand en dan verder opvullen. Niet teveel want het is natuurlijk zaak dat de verplantte bomen en heesters voldoende water krijgen. Gelukkig wordt het de komende dagen wisselvallig weer en daar doen ze het goed bij.

In dit nieuw aangelegde stuk leggen we ook een pad aan zodat we daar wat makkelijker kunnen gaan werken en ook beter kunnen zien wat er allemaal staat. De meeste planten krijgen zo wat extra aandacht en dat blijft natuurlijk altijd leuk! Ze staan er nu wat deftiger bij en zien er dan ook meteen wat mooier uit.

Enkele voorbeelden: de Prunus litigiosa, de Fagus sylvatica 'Purpurea Tricolor', de Maackia amurensis, de Quercus 'Pondaim', de Cornus alba 'Sibirica, allemaal bomen die er al stonden maar die nu een stuk beter uit de verf komen.

De komende dagen is het een kwestie van groencompost verspreiden en wat verder inrichten. Dan valt er nog weer meer interessants te zien. Elke dag verandert het!


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page