top of page

Hoogzomer

Hoogzomer, dat is het zeker. Het wordt deze week erg warm en het wordt noodgedwongen rustig in de tuin. Gelukkig zijn we een hele stap verder met aanplanten en zijn er geen urgente zaken. Het enige wat nu van belang is, is water geven en nog eens water geven. De nieuwe aanplant, de rodo's en de plantenbakken. Wat zou het toch fijn zijn als het een paar dagen zou regenen. Rustige regen, een paar dagen lang, jammer genoeg schijnt dat niet meer voor te komen!

Maar er valt gelukkig ook veel moois te zien, de rozen bloeien geweldig en er is volop kleur in de borders. De planten groeien goed, warmte en water geven, dat levert flinke groei en dat is natuurlijk ook heel prettig. Veel van wat we geplanten hebben of verzet is goed aangeslagen en groeit goed.

Pauze nemen nu is dus niet zo erg. Water geven en daarbij gaan zitten kijken, rustig, is natuurlijk ook bijzonder belangrijk. Kijken welke bomen of heesters gesnoeid moeten worden, of verplaatst, rustig kijken wat er moet gebeuren zodra het weer wat betrouwbaarder wordt. Betrouwbaar is wisselvallig weer en daar ziet het voorlopig nog niet naar uit.

Tijd dus voor de blog en voor de plantenadministratie, tijd voor het opzoeken van een en ander m.b.t. zaaien.

Vanmorgen heb ik mooie rode zaden gezien in de pioen en ze zagen er dermate gezond uit dat ik toch ga proberen ze te zaaien. Pioenen zaaien is niet eenvoudig maar de aanhouder wint.

Een dezer dagen ga ik ook wat rozen bijkopen, de rosa "Betty Harkness". Deze roos heb ik tijdens een busreisje gekocht bij De Wilde in Zutphen, 1 exemplaar. Nu wilde ik deze roos graag bijkopen en een wat saaier stukje border opvrolijken met deze mooie geel/oranje roos.

Rozen doen het erg goed momenteel en zeker met zoveel zon is het de moeite waard om hier aandacht aan te besteden. Er komen steeds meer planten die "vroeger" vaak verregenden of niet mooi waren en die nu wel interessant worden.

Kijken naar de droogtebestendigheid is voortaan een niet te verwaarlozen punt bij de aanschaf van een plant.

Nieuwe mogelijkheden volop, natuurlijk met het nodige risico, maar dat maakt het juist weer zo spannend, elke dag opnieuw.


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page