top of page

Mooie herfstbloeiers

Gelukkig is het najaar voor onze tuin weer heel aangenaam. In oktober is behoorlijk wat regen gevallen en de voorwaarden zijn dus erg gunstig om weer wat aan te planten.

De collectie rhodo's is weer uitgebreid, resultaat van bezoekjes aan de plantenbeurs in Kalmthout en in Chantilly. Maar er worden niet alleen planten gehaald in het buitenland, er zijn ook rhodo's die in Hapert zijn gekweekt en waar ik erg blij mee ben: de rhododendron calophytum en de rhododendron racemosum. Ze staan allemaal op een mooi plekje en kunnen genieten van de zon en de regen. Erg blij ben ik met de aankoop van de "Polar Bear", een late rhododendron die bijna niet meer te koop is. Onbegrijpelijk, het is een mooie geurende rhodo die nog laat bloeit. Ik vind hem erg aantrekkelijk en niet alleen van wege zijn naam, ijsbeer.

Aangeplant zijn niet alleen rhodo's maar ook rozen. Afgelopen week heb ik nog een 20-tal "Betty's"gehaald, de rosa "Betty Harkness", een erg mooie geel/oranje roos. Ze staan bij de vijver in de zon en beloven veel kleur voor volgend jaar zomer.

Werken in de tuin was afgelopen dagen erg aantrekkelijk, het was wel fris maar erg zonnig. Planten die in de kas groter gegroeid waren zijn op hun plek gezet en maken plaats voor bakken met stek en met zaad.

Het is bijna half november en er is nog steeds van alles te zien in de tuin, gelukkig maar. Heel verrast was ik door de bloei van de Gordlinia, een prachtig fijn bloemetje dat je bijna over het hoofd zou zien. Je moet goed blijven kijken en dan merk je dat er altijd wat te bloeien staat.

Toch wordt het ook weer tijd om een en ander te gaan beschermen tegen de mogelijke vorst. Het ziet er nog niet naar uit maar je kunt maar voorbereid zijn. Het is altijd vervelend als je 's morgens constateert dat het toch echt gevroren heeft.

We gaan de kwetsbare planten afdekken met blad en voor de rest hopen we dat het allemaal ook deze winter weer mee gaat vallen.

Voorlopig is het fijn zonnig en nog steeds prima weer om rond te lopen en een en ander te inspecteren. Niet te veel opruimen, blad fijn laten liggen, en vooral goed rondkijken naar wat er nog te zien is. Meer dan je verwacht.


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page