top of page

Voorjaar 2020

Het voorjaar 2020 is wel erg vroeg van start gegaan. We zijn pas net in het officiële voorjaar en er is al zoveel te zien. De magnolia's en de rhododendrons bloeien, samen met de bergenia's en de prunussen, de pioenen komen uit de grond en de vele loofbomen krijgen blad. Het blijft altijd even geweldig om te zien.

De afgelopen maanden is er veel regen gevallen, gelukkig, en nu is er enkel nog de zorg dat de nachtvorst die deze week verwacht wordt geen roet in het eten gaat gooien.

De Magnolia "Caerhays Belle" die ik vorig jaar gekocht heb is ingepakt. De bloemknoppen gaan nog net niet open en het zou zo jammer zijn als de vorst het mooie opengaan verstoort en de bloemen bevriezen. Maar misschien gaat het niet echt flink vriezen en valt het allemaal wel mee.

De afgelopen maanden waren erg rustig, erg prettig om in de kas alvast het voorjaar voor te bereiden. De planten zijn uit de winterslaap gehaald, gescheurd en weer opgepot. Het zaad van de eigen oogst vorig jaar is gezaaid.

Het rhodozaad van dit jaar is gekiemd en dankzij een deskundige adviseur staan de kleine kiemplantjes er heel mooi bij. Ze staan in de warme bak bij een constante temperatuur van 15/18 graden en worden bij hogere temperaturen keurig gelucht in de koude kas. Tot nu toe gaat het helemaal goed!

Bij de kikkerpoel is vorige week een Fagus sylvatica "Rotundifolia" geplant, een mooie grote beuk waar ik erg blij mee ben. Met name het mooie ronde blad maakt deze beuk heel bijzonder.

In de afgelopen weken hebben we nog meer bomen en heesters geplant. Allemaal planten van eind vorig jaar die de winter in de koude kas hebben doorgebracht. Het zijn met name rododendrons en esdoorns, altijd de moeite waard.

In onze serre aan huis staat momenteel de Telopea "Brimstone Blush" in bloei, de nationale plant van Australië, een zgn. Waratah, het bloemenembleem van New South Wales (Austr.) Zodra de vorst definitief weg is gaat hij naar buiten, naar de volle grond en dan probeer ik hem in onze Australiëtuin over te houden.

De komende maanden staat er van alles op het programma, eerst en vooral het onkruid verwijderen. Daarna het leuke werk, de diverse planten uitzetten en de borders aanvullen. Planten die vorig jaar gekocht zijn bekijken, heel spannend om te zien hoe ze zich verder ontwikkelen. Elke dag opnieuw biedt wel iets nieuws, leuk!


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page