top of page

Op weg naar het voorjaar?

Het is 14 februari en als het goed is gaat vandaag de vorst verdwijnen, de sneeuw smelten en wordt het weer wat aangenamer buiten.

Het is stralend weer en de zon schijnt volop, de temperatuur in de kas is heel aangenaam en ik moet dus nog heel even wachten en dan kan ik daar aan het werk. De zaadjes kunnen komende week gezaaid worden, van de rhodo's en van nog een aantal andere interessante planten. Ook kan ik de planten die nu nog in de serre staan terugbrengen naar de kas. Voor mijn gevoel gaat het seizoen beginnen en kan ik eindelijk weer wat ondernemen. De afgelopen tijd was natuurlijk wat saai, je hebt tijd en je kunt zo weinig doen! Gezond blijven dat stond op het programma en dat is gelukkig tot nu toe goed gelukt.

Blijft dat ik nu vooral blij ben dat ik kan gaan zaaien en dat het buiten steeds interessanter wordt. De bomen en de heesters gaan uitlopen en een aantal "moeilijke gevallen" gaan laten zien of ze deze vorstperiode goed doorstaan hebben.

Kortom, na deze koude periode met erg mooie plaatjes gaat het werk weer beginnen.

Er staan nog planten die de volle grond in moeten, een Schefflera taiwaniana, een Brassaiopsis mitis, Lomandra longifolia, Buddleya colvilei en een Eriobotrya, allemaal wat exotische exemplaren die ik vorig najaar gekregen en/of gekocht heb. Daarnaast ook nog wat planten die eind 2020 te klein waren om deze winter buiten te staan en die alsnog de grond in kunnen: een Sorbus wardii, Prunus yedoensis, Rhododendron stenopetalum 'Linearifolium' en een Schima argentea.

Een plaats heb ik al voor ze gezocht, dat is meestal het meeste werk.

Op bijgaande foto zien we de Sedum die een mooi sneeuwhoedje heeft, ook wel leuk natuurlijk!


Comments


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page