Paasbest

April 1, 2018

Na een paar dagen hard werken ziet de tuin er weer geweldig uit, naar omstandigheden dan. Het kijkt nu nog wat kaal, veel winterdek is weer opgeruimd en er is ruimte gemaakt voor de nieuwe aanwas. Het ziet er naar uit dat het de komende weken mooi weer wordt met wat aangenamere temperaturen en dan zal het niet lang duren of het is allemaal weer groen.

Afgelopen week heb ik samen met Gerard de nieuwe haag geplant, een haag van Aronia melanocarpa. (appelbes) . We hebben de haag zo gezet dat er een flinke borderrand overblijft. Een borderrand die we zo fleurig mogelijk gaan aanplanten. Het begin is gisteren al gemaakt: we hebben de Chrysanthemum 'Melanie', de Thalictrum sphaerostachyum en de Aster ericoides 'Pink Star' al een plekje gegeven. Het zal nog wel wat tijd kosten maar daarbij geeft het vooral voldoening.

Bij het tunneltje hebben we de struikroos Ali Baba geplant, samen met een Lonicera x italica. Ook enkele andere planten hebben hun definitieve plek gekregen: de Sorbus yuana, de Tilia endochrysea, de Stachyurus "Celina", de Acer distylum. Allemaal planten die ik de afgelopen maanden heb verzameld en die nu in de volle grond verder kunnen groeien.

Het was dus ook niet erg dat er afgelopen nacht wat regen is gevallen, integendeel.

Het blijft spannend, elke dag door de tuin lopen en kijken hoever het is met deze en gene. 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

2019 is begonnen

January 9, 2019

1/2
Please reload

Recente berichten

March 22, 2020

November 10, 2019

July 22, 2019

February 28, 2019

February 19, 2019

January 9, 2019

August 27, 2018

Please reload

Archief
Please reload

Zoeken op tags
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2018